Cost Management Software

CostReportTM

Inzicht in kosten en winstgevendheid
onderwijs

Cost Management Software

Onderwijs

CostReport™ helpt onderwijs (PO, VO en Universiteiten met inzicht in kosten

Onderwijsinstellingen willen steeds vaker goed inzicht in kosten en winst om hun veelal publieke middelen effectief te kunnen inzetten. CostReport™ voor de onderwijssector helpen om inzicht te krijgen in kosten, waardoor door bestuurders en directeuren bedrijfsvoering betere beslissingen kunnen worden genomen. Bovendien biedt onze software de groeiende complexiteit van deze bedrijven het hoofd met time driven activity based costing.

Activity based costing made simple

Kostprijsmodellen

Wat ‘kost’ een leerling, curriculum of lesprogramma? Hoe zorgen we dat de kosten per product of proces onder controle blijven?

Kostenallocatie

Bij welke processen of activiteiten horen gemaakte kosten? Hoe moeten ondersteunende functies toegerekend worden?

Voldoen aan wetgeving

Welke eisen stellen toezichthouders of staven die toezien op kosten?  Wat moet je PO, VO of WO-instelling aan inzicht bieden?

CostReport

Vertrouw op de
branche-expertise
van CostReport™

CostReport™ biedt op maat gemaakte templates die speciaal ontwikkeld zijn voor gemeentes, ministeries of ZBO’s en batenlastendiensten.

Wij onderkennen de volgende sectoren:

Handel, industrie en transport

Financiële dienstverlening

Zakelijke dienstverlening

ICT en technologie

Healthcare

Onderwijs

Publieke sector

Vragen of interesse? Vraag een demo aan!

Klanten over BirdsEye – CostReport™

‘BirdsEye – CostReport™ gaf ons inzicht dat wij niet uit ons boekhoudpakket konden halen. Door de tijdsbesteding van onze medewerkers aan CostReport™ te koppelen en tevens huur- en overige kantoorkosten eenvoudig toe te rekenen weten we nu onder aan de streep in welke mate een business line winstgevend is. Zodat we scherper aan de wind kunnen ondernemen.’

‘Ik ben BirdsEye – CostReport™ gaan gebruiken om een beter inzicht te krijgen in de resultaten van onze organisatie. Een goede toebedeling van kosten is hierbij essentieel. Met CostReport™ is dit heel makkelijk te realiseren. Het systeem werkt intuïtief en dwingt ook om goed na te denken over de processen binnen de organisatie. Het uiteindelijke rapport is simpel en duidelijk, en geeft precies de informatie weer waar ik naar op zoek was ’. 

 ‘Het werken met BirdsEye – Costreport™ was eenvoudig en doeltreffend. Het pakket leidt je eenvoudig door alle gegevens heen, waarbij je niets over het hoofd kan zien. Het uitwerken van scenario’s is met Costreport™ kinderspel. Dit geeft de klant snel inzicht welke financiële impact nieuwe projecten of proposities hebben op het resultaat.’ 

Scroll naar top