Cost Management Software

CostReportTM

Inzicht in kosten en winstgevendheid
voor financiële instellingen

Cost Management Software

Financiële instellingen

CostReport™ voorziet verzekeraars en banken van waardevolle stuurinformatie

Onze oplossingen voor de financiële dienstensector helpen instellingen om inzicht te krijgen in kosten en winstgevendheid. Zo kan worden voldaan aan de steeds hogere eisen van directie, management en toezichthouders. Met CostReport™ krijg je als bank of verzekeraar informatie waarmee het management betere beslissingen kunnen nemen. Dat haal je niet uit je maandresultaat of ERP. Bovendien biedt onze software de groeiende complexiteit van deze bedrijven het hoofd met time driven activity based costing.

Activity based costing made simple

Process & product costing

Wat kosten bedrijfsprocessen en producten? Op welke producten van de instelling verdienen we het meest en waar zitten de bleeders?

Customer profitability

Welke klantgroepen zijn winstgevend? Waar blijft de winstgevendheid achter? Wat zijn de oorzaken? Van welke klant moet je afscheid nemen?

Voldoen aan wetgeving

Welke inzicht in kosten en kostprijzen verwachten DNB en AFM? Hoe kun je dit inzicht eenvoudig periodiek opleveren?

CostReport

Vertrouw op de
branche-expertise
van CostReport™

CostReport™ biedt op maat gemaakte templates die speciaal ontwikkeld zijn voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen en andere financiële dienstverleners.

Wij onderkennen de volgende sectoren:

Handel, industrie en transport

Financiële dienstverlening

Zakelijke dienstverlening

ICT en technologie

Healthcare

Onderwijs

Publieke sector

Vragen of interesse? Vraag een demo aan!

Klanten over BirdsEye – CostReport™

‘BirdsEye – CostReport™ gaf ons inzicht dat wij niet uit ons boekhoudpakket konden halen. Door de tijdsbesteding van onze medewerkers aan CostReport™ te koppelen en tevens huur- en overige kantoorkosten eenvoudig toe te rekenen weten we nu onder aan de streep in welke mate een business line winstgevend is. Zodat we scherper aan de wind kunnen ondernemen.’

‘Ik ben BirdsEye – CostReport™ gaan gebruiken om een beter inzicht te krijgen in de resultaten van onze organisatie. Een goede toebedeling van kosten is hierbij essentieel. Met CostReport™ is dit heel makkelijk te realiseren. Het systeem werkt intuïtief en dwingt ook om goed na te denken over de processen binnen de organisatie. Het uiteindelijke rapport is simpel en duidelijk, en geeft precies de informatie weer waar ik naar op zoek was ’. 

 ‘Het werken met BirdsEye – Costreport™ was eenvoudig en doeltreffend. Het pakket leidt je eenvoudig door alle gegevens heen, waarbij je niets over het hoofd kan zien. Het uitwerken van scenario’s is met Costreport™ kinderspel. Dit geeft de klant snel inzicht welke financiële impact nieuwe projecten of proposities hebben op het resultaat.’ 

Scroll naar top