Nieuws

CostReportTM

Onze recentelijke publicaties,

nieuwsartikelen en meer

Interview Controllers Magazine

“We hebben helemaal losgelaten hoe we vroeger rapporteerden” – Renske van Kreel, finance manager Betabit

Enthousiast gebruiker van onze software, Renske van Kreel, vertelt in Controllers Magazine hoe zij als finance manager met hulp van BirdsEye CostReportTM het inzicht terugwon in kosten en winstgevendheid van de succesvolle IT-organisatie Betabit: “In CostReportTM neem je al je kosten, en vervolgens label je die naar de serviceline waarvoor ze zijn gemaakt.” “Heel makkelijk. Labelen waar het hoort, in plaats van waar het is geboekt.”

Gepubliceerd: 2 november 2021

Publicatie Controllers Magazine

Klantwinstgevendheid staat hoog op agenda van controllers en cfo’s

Inzicht in klantwinstgevendheid (customer profitability) komt steeds hoger op de agenda van bedrijven en instellingen te staan. Welke klanten of klantgroepen dragen het meest bij aan de winst? Waar moet u de prijzen verhogen en van welke klanten moet u afscheid nemen? Veel bedrijven en afdelingen worstelen met deze vragen.

Gepubliceerd: 2 november 2021

Webinars 2021

Customer profitability, ABC, kostprijzen in Healthcare en meer

Tijdens interactieve webinars gaan we maandelijks in op actuele onderwerpen binnen Cost Management en Activity Based Costing. De webinars zijn informatief van aard, waarbij er afwisselend sprekers aanwezig zijn en er demo’s worden gegeven.

In 2021 zijn de volgende onderwerpen behandeld: Customer profitability, Activity Based Costing, Inzicht in kosten van Shared Services, Rendement en kostprijzen in Healthcare en Tooling voor interim-managers. Wat als eenmalig COVID-19 initiatief begon, hebben we wegens succes voortgezet in een maandelijkse CostReport webinar.

Ook een keer een gratis webinar bijwonen? Blijf via onze LinkedIn pagina op de hoogte van toekomstige webinars.

Gepubliceerd: 2021

Publicatie Controllers Magazine

Na de kaasschaaf: benader zaken vanuit de lange termijn en bouw een kostenmodel

De huidige crisis hakt er in sommige sectoren goed in. Directies en controllers zijn dan druk om op korte termijn gerichte maatregelen te nemen en in te grijpen. Maar wat zijn gevolgen op de iets langere termijn, en hoe kun je kostenbeheersing duurzaam inrichten?

Gepubliceerd: 24 juni 2020

Artikel FD

Maak onderscheid tussen vaste en variabele ziekenhuiskosten

Ziekenhuizen krijgen aan het eind van ieder jaar te maken met zogeheten zorgplafonds, waardoor bepaalde zorg in dat jaar niet meer geleverd kan worden. Dat is opmerkelijk, omdat de meeste kosten van een ziekenhuis vast zijn en dus goed in te schatten zijn. Maak in de financiële afspraken tussen verzekeraar en ziekenhuis daarom liever onderscheid tussen een vast deel en variabel deel. Dan houd je als branche grip op kosten en voorkom je het jaarlijks ‘financieel plafondritueel’.

Gepubliceerd: 1 november 2019

Scroll naar top